Πώς να ψάξετε πλαστικούς χειρουργούς στο διαδίκτυο

Μία πλαστική επέμβαση μπορεί να αλλάξει δραστικά τον τρόπο που νιώθεις και βλέπεις τον κόσμο, οπότε σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να κάνει αν μπορείς και το θέλεις. Αυτό όμως που πρέπει να ξέρεις, ότι παρά το γεγονός ότι μία πλαστική επέμβαση δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου αφού δεν γίνεται για να αντιμετωπιστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπιστευτείς τον πρώτο τυχόντα για να τη φέρει εις πέρας. Αν θέλεις να πάνε όλα καλά πριν, κατά και μετά την επέμβαση, θα πρέπει να κάνεις μία ενδελεχή έρευνα και να επιλέξεις τον καλύτερο γιατρό. Πώς θα το κάνεις όμως αυτό; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Πού να ψάξεις

Παλιά, όταν ψάχναμε κάποιον επαγγελματία ανοίγαμε τον Χρυσό Οδηγό και παίρναμε τηλέφωνα όσους βρίσκαμε εκεί, ή απλά επιλέγαμε έναν στη τύχη. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, αφού το διαδίκτυο μας λύνει πραγματικά τα χέρια και μας επιτρέπει να βρούμε ότι θέλουμε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Για να πάρουμε όμως τη σωστή «απάντηση» από το internet, θα πρέπει να του κάνουμε και τη σωστή ερώτηση. Εννοείται ότι αν γράψουμε «ποιος είναι ο καλύτερος γιατρός για την επέμβαση μου;» σε μία μηχανή αναζήτησης, μάλλον δεν θα πάρουμε κάποια απάντηση. Η έρευνα μας θα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη. Μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες στην Ελλάδα για πλαστικούς χειρουργούς και επεμβάσεις είναι η ιστοσελίδα www.πλαστικοιχειρουργοι.com. Εκεί θα βρείτε τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό που υπάρχει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Τύπος επέμβασης

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν να ξεκινήσετε την έρευνα σας, είναι να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε να αλλάξετε πάνω σας. Αν λοιπόν θέλετε να αλλάξετε κάτι στη μύτη σας, τότε σα ενδιαφέρει το πεδίο της ρινοπλαστικής. Αν θέλετε να μεγαλώσετε το στήθος, τότε θέλετε να κάνετε μία επέμβαση αύξηση στήθους. Αν ξέρετε τι θέλετε να αλλάξετε, αλλά δεν ξέρετε τον όρο της αντίστοιχης επέμβασης, απλά ψάξτε στο Google για «πλαστική [μέρος σώματος που σας ενδιαφέρει]» και σίγουρα θα βρείτε αμέσως τον όρο που ψάχνετε. Τώρα που ξέρετε τι θέλετε να κάνετε, περνάμε στο επόμενο βήμα.

Ειδικότητα γιατρού

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά οι πλαστικοί γιατροί – έστω και άτυπα  -έχουν κάποια εξειδίκευση. Αυτή προκύπτει τόσο από τη δουλειά τους όσο και από διάφορα μεταπτυχιακά και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορεί να έχουν παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Η ειδίκευση ενός πλαστικού είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιλογής, αφού στην ουσία εξασφαλίζει ένα καλό αποτέλεσμα. Επιπλέον, δεδομένης της εμπειρίας του γιατρού, το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι κακό κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή και μετά από αυτή, είναι σημαντικά μειωμένο. Η ειδίκευση λοιπόν θα πρέπει να παίξει σίγουρα ρόλο στην επιλογή σας.

Περιοχή

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά η περιοχή στην οποία είναι το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη πορεία και εξέλιξη της επέμβασης. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις δεν είναι απλές υποθέσεις και δεν ολοκληρώνονται μέσα σε μία μέρα. Θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές επισκέψεις τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση στον γιατρό σας μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και να μπορεί να σας πει ότι είστε έτοιμος ή έτοιμοι να χαρείτε τη νέα και βελτιωμένη εμφάνιση σας. Πολλοί που επιλέγουν γιατρού μακριά από το σπίτι ή τον τόπο διαμονής τους κουράζονται από τις μετακινήσεις και τρέχουν τις διαδικασίες κάτι που μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες.

Τι θα ψάξετε τελικά;

Αυτό που μένει να κάνετε τώρα, είναι να πάτε στο Google και να βάλετε στην αναζήτηση την επέμβαση που σας ενδιαφέρει, τον όρο πλαστικός χειρουργός και τη περιοχή που μένετε. Για μία λιποαναρρόφηση στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα θα γράψετε «Λιποαναρρόφηση πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη». Τα αποτελέσματα που θα πάρετε θα αφορούν ΜΟΝΟ τους γιατρούς που πληρούν όλους τους παραπάνω όρους, οπότε θα βρείτε έναν γιατρό με τη σωστή ειδίκευση, κοντά στο σπίτι σας.